dimarts, 27 d’octubre del 2009

Caracterització dels registres socials

- Registre vulgar: vinculat al registre col·loquial però amb abundància de vulgarismes. Utilitzat en contextos no formals.

- Argots: parla privada d'un grup social que es considera diferent als altres.

- Registre col·loquial: respon als usos privats de la llengua, i sol ser un registre oral.

- Registre estàndard: registre neutre, és el que s'ensenya i fa servir normes lingüístiques de forma gramatical.

- Registre periodístic: molt ampli, segons la temàtica i les situacions concretes. Pot acostar-se a altres registres, ja siguin més o menys formals. Té una funcionalitat explicativa.

- Registre publicitari: Emprat en contextos breus per ensenyar una idea. Usa sovint recursos retòrics i imatges gràfiques.

- Registre cientificotècnic: es caracteritza per la claredat, la presició i concisió. Requereix una formació en aquell tema per poder fer ús d'aquest registre.

- Registre juridicoadministratiu: utilitzat en els intercanvis comunicatius entre l'Administració i els ciutadans. Es manifesta sobretot en textos escrits.

- Registre literari: es fa servir en els textos literaris i en àmbit escrit. Presenta una elaboració estètica elevada i té un grau màxim d'elaboració formal.

diumenge, 25 d’octubre del 2009

dissabte, 24 d’octubre del 2009

Tetris

Aquí us deixo un video que personalment m'agrada molt. Crec que el treball que s'ha dut a terme ha obtingut un resultat increíble. Amb esforç i planificació s'arriba a fer coses genials.

dijous, 22 d’octubre del 2009

Audio do-re-mi








Si he de ser sincer, encara no sé exactament com he sigut capaç de fer un exercici d'aquestes característiques donada la meva inaptitud pel que fa a les noves tecnologies. El que he fet és a partir del programa audacity i després de canviar el format d'audio d'aquest arxiu, aplicar un efecte d'eco al mig de la cançó en el que es perceb una lleu distorció en la veu del "cantant", i si dic lleu és perquè se sent molt poc. He penjat l'arxiu a GOEAR i a partir de l'embebed l'he pogut introduir al blog.
Es tracta d'una cançó infantil que vaig trobar per internet i que em va semblar adequada per a aquest tipus d'exercici.

Foto


Per a dur a terme aquest exercici en el que l'objectiu és retocar una fotografia personal he escollit una de les fotografies que tinc emmagatzemades i li he aplicat un augment del contrast i també de la llum per tal d'obtenir un efecte semidistorcionat de la foto original.
Pel que fa al tamany, és de 12996 bytes i les dimensions 240 x 320 píxels

diumenge, 4 d’octubre del 2009

Comunicació no verbal

Quan parlem amb algú, només una petita part de la informació que obtenim d'aquesta persona procedeix de les seves paraules. La major part del que comuniquem ho fem mitjançant el llenguatge no verbal, és a dir, gestos, aparença, postura, mirada i expressió.
El llenguatge no verbal és en part innat, en part imitatiu i en part après. Generalment, diferents àrees del cos tendeixen a treballar unides per enviar el mateix missatge, encara que a vegades és possible enviar missatges contradictoris, com quan algú està explicant una anècdota divertida però l'expressió de la seva cara és trista. Això pot ser degut, per exemple, a que mentre parla està pensant en una altra cosa, potser en el següent que vol dir, i l'expressió de la seva cara es correspon amb el que està pensant i no amb el que està dient, de manera que deixa perplex al seu interlocutor.
A mi personalment el que em té més encuriosit és el llenguatge de la mirada. Només fixant-nos en com està mirant algú podem saber, si més no, quins sentiments experimenta en aquell moment concret.
Per altra banda, si ens fixem bé en què diu i la mirada amb la que ho diu, sabrem en la major part dels casos si ens està enganyant o diu la veritat.
El llenguatge no verbal el trobo un recurs fonamental per a l'expressió, i crec que dominar-lo al 100% és impossible.